Voor gezondheid, vitaliteit, bewustwording, persoonlijke groei en begeleiding

Voor kinderen

Deugden / virtues Project

Deugden zijn onze eigenschappen, kwaliteiten die diep van binnen komen. Sommige zijn makkelijk bereikbaar, anderen mogen soms wat meer aandacht krijgen om tot leven te komen. Soms zijn ze zo vanzelfsprekend voor jezelf dat je het unieke er niet meer van ziet. Iedereen heeft ze. Veel deugden komen alleen goed naar voren als er sprake is van een uitdaging. Hoe kan iemand nu geduld leren als hij nooit hoeft te wachten? Hoe kan een kind vastberadenheid ontwikkelen als het leven niet voor frustratie zorgt? Hoe kunnen we vergeving leren als we niet gekwetst worden? Als we onze deugden niet gebruiken, raken we ze kwijt, precies zoals dat het geval is met de spieren in ons lichaam. Deugden zijn de spieren die we krijgen van alle training die we onszelf dagelijks geven. (Tolbert McCaroll)

Deugdenvriendjes

Iedereen die met kinderen (vanaf 3 jaar) aandacht wil besteden aan sociale vorming, kan de deugdenvriendjes gebruiken.
Kinderen leren meer over zichzelf als je benoemt dat je geduld, moed of zelfbeheersing bij ze zag, dan wanneer je zegt dat ze iets ‘goed’ of ‘leuk’ hebben gedaan. Het benoemen van deugden versterkt het karakter. Bovendien groeit de woordenschat en worden kinderen sociaal vaardiger. Aandacht voor deugden brengt openheid en vergroot het begrip voor anderen. Kinderen ontwikkelen veerkracht en verantwoordelijkheid; deugden waar ze hun hele leven op kunnen bouwen.
De omschrijvingen van de deugden op de deugdenkaartjes helpen om de abstracte normen en waarden dichterbij te brengen en praktisch te maken.

Hertog Janstraat 11
5216 AX ’s-Hertogenbosch
Mob 06 27 40 57 47
saar@saarspraktijk.nl 

Contactformulier

Voor vragen en/-of het maken van een afspraak hoor ik graag van je!