Voor kinderen en volwassenen biedt SAAR’sPraktijk vitale energie om lichamelijke en psychische klachten te verhelpen of verzachten. SAAR werkt vanuit de Chinese en Japanse/ Reiki Geneeswijze in combinatie met ademhalingstechnieken. SAAR biedt hulp door concrete handvatten te geven die specifiek op de persoon zijn afgestemd. Eerste hulp bij stress, overprikkeldheid, vermoeidheid, hoogsensitiviteit, niet lekker in je vel, slechte concentratie, slaapproblemen, pijn, depressiviteit, hyperventilatie, burnout, ADHD, restless legs en al die andere klachten waar in de reguliere Westerse geneeskunde geen oplossing voor is.

SAAR’s Praktijk is ontwikkeld door Saar van Leusden (1972), gecertificeerd Reiki Master én therapeut/mediator.

Saar heeft haar opleiding gevolgd bij Meester en Reiki Master Floor Geenen en heeft op haar manier geleerd om via de Chinese geneeswijze met Reiki te werken. Dat houdt in niet uitsluitend de methode en initiaties van Mikao Usui, maar ook kennis van de achtergronden bij energiewerk op het gebied van lichamelijke en geestelijke niveau. Je leert de loop van de meridianen herkennen en de emotie die past bij een klachtenpatroon, de kern van een blokkade. Zo breng je balans in het hele systeem en kunnen oorzaak en gevolg in beeld gebracht worden waardoor je een blijvend effect kunt krijgen. Saar van Leusden licht dit als volgt toe: ‘Reiki is de basis van mijn methode maar in de praktijk blijkt dat het ook nodig is om mensen op weg te helpen in hun bewustwordingsproces. ‘Onze hoofden zijn altijd maar bezig, het gaat maar door. Voelsprieten staan niet uit of worden genegeerd. Dit is een veel voorkomende oorzaak van gezondheidsklachten. Daarom gebruik ik verschillende methodes om de band tussen onze cognities, emoties en fysieke ervaringen te versterken’. Mijn methode stem ik dus volledig op de persoon af’, vertelt Saar.

Saar’s unieke aanpak voor lichamelijke en psychische klachten is door de jaren heen gegroeid en blijkt zeer effectief te werken voor jong en oud.

De Reiki en Chinese geneeswijze gecombineerd met ademhalingstechnieken vormen de basis van SAAR’s Praktijk. ‘Als de energie en de ademhaling niet goed stromen dan zullen mijn aanvullende therapieën ook niet werken’, zegt Saar van Leusden beslist. Coaching en mediation is in SAAR’sPraktijk essentieel. Saar van Leusden reikt haar patiënten namelijk concrete handvatten en persoonlijke adviezen aan waardoor zij zelf kunnen werken aan hun genezingsproces. De ervaring leert, om oude gedragsgewoonten, reactiepatronen of kwalen te doorbreken, is in het begin een bepaalde frequentie in behandelingen nodig, voor de continuering van de stroom en om niet terug te vallen in oude patronen. Ze gaat kijken wat nodig is, na de 1e behandeling, met een vervolg van een week later, vervolgens een paar weken later, maanden later etc.

Hierbij gebruikt SAAR ook haar kennis van de kracht van edelstenen, ademhalingsoefeningen en voedingssupplementen, allen belangrijke elementen in SAAR’s Praktijk. De fascinatie van edelstenen stamt bij Saar al uit haar prille jeugd. Als twintiger reisde zij met haar Grootmoeder door New Mexico en Colorado waar zij de “Turqoise Trail” volgde en onder meer turquoise stenen en lapis lazuli verzamelde. De kleur en vorm van edelstenen zouden later de inspiratiebron zijn voor de ontwerpen van haar eigen sieradenlijn SAAR Artwear. In die periode volgde Saar de studie Edelsmid (dependance Schoonhoven in A’dam) en Edelstenenleer en verwierf zij ook kennis van de medicinale kracht van stenen die zij nu als een waardevolle aanvulling gebruikt in haar eigen praktijk.

Saar ervaart dagelijks in haar praktijk dat Reiki Energie de innerlijke kracht van mensen versterkt. Hierdoor worden zelfinzichten verworven met als vanzelfsprekend gevolg dat unieke kwaliteiten, talenten en gaven worden ontdekt én benut.

Saar van Leusden ziet Reiki Energie ook als louter onderhoud van lichaam en geest: ‘In de samenleving waarin wij leven heeft vrijwel iedereen energieblokkades. Door bijvoorbeeld een verkoudheid, een keer vallen, een kneuzing, een stressvolle periode, etc,

Tegenwoordig zoeken veel mensen ontspanning in wellness, prima voor de beleving op het moment zelf  maar hiermee worden energie blokkades niet opgeheven. Reiki doet dit wèl waardoor stress en vermoeidheid voor een veel langere termijn worden weggenomen’.

Met liefdevolle aandacht komt heel veel in beweging. De energie gaat werkelijk stromen.

Samen
Labradoriet
Lapiz Lazuli
Citrien
Amethist
Saarspraktijk