SAAR’s Praktijk is ontwikkeld door Saar van Leusden, gecertificeerd Reiki Master én therapeut.

Saar heeft met haar opleiding geleerd om via de Chinese geneeswijze met Reiki te werken. Dat houdt in niet uitsluitend de Reiki methode, maar ook kennis van de achtergronden op het gebied van lichamelijke en geestelijke niveau. Je leert de loop van de meridianen herkennen en de emotie die past bij een klachtenpatroon, de kern van een blokkade. Zo breng je balans in het hele systeem en kunnen oorzaak en gevolg in beeld gebracht worden waardoor je een blijvend effect kunt krijgen. Saar van Leusden licht dit als volgt toe: ‘De Reiki en Chinese geneeswijze is de basis van mijn methode met daarbij ademhalingsoefeningen, in de praktijk blijkt dat het ook nodig is om mensen op weg te helpen in hun bewustwordingsproces. ‘Onze hoofden zijn altijd maar bezig, het gaat maar door. Voelsprieten staan niet uit of worden genegeerd. Dit is een veel voorkomende oorzaak van gezondheidsklachten. Daarom gebruik ik verschillende methodes om de band tussen onze cognities, emoties en fysieke ervaringen te versterken’. Mijn methode stem ik dus volledig op de persoon af’, vertelt Saar.

Voor jong en oud biedt SAAR’s Praktijk verlichting en genezing voor iedereen die lijdt aan klachten als chronische vermoeidheid, migraine, slechte concentratie, slaapproblemen, depressiviteit, hyperventilatie, burnout, ADHD, restless legs, niet lekker in je vel, overprikkeldheid, hoogsensitiviteit, stress, pijn en al die andere klachten waar in de reguliere Westerse geneeskunde geen oplossing voor is.

Reiki ontspant, verlicht pijn, geeft je rust en versterkt het afweersysteem. Daarnaast bevordert Reiki het zelfbewustzijn. Het versnelt het genezings- en bewustzijnsproces op alle niveaus. Naast een behandeling in de praktijk kan ook een Reiki afstandsbehandeling. 

Saar van Leusden reikt haar patiënten namelijk concrete handvatten en adviezen aan waardoor zij zelf kunnen werken aan hun genezingsproces. Hierbij gebruikt SAAR ook haar kennis van de kracht van edelstenen, ademhalingsoefeningen en voedingssupplementen, allen belangrijke elementen in SAAR’s Praktijk.

De ervaring leert, om oude gedragsgewoonten, reactiepatronen of kwalen te doorbreken, is in het begin een bepaalde frequentie in behandelingen nodig, voor de continuering van de stroom en om niet terug te vallen in oude patronen. Samen wordt er gekeken wat nodig is, na de 1e behandeling, met een vervolg van een week later, vervolgens een paar weken later, maanden later etc.

Saar ervaart dagelijks in haar praktijk dat Reiki Energie de innerlijke kracht van mensen versterkt. Hierdoor worden zelfinzichten verworven met als vanzelfsprekend gevolg dat unieke kwaliteiten, talenten en gaven worden ontdekt én benut. Saar ziet Reiki Energie ook als louter onderhoud van lichaam en geest: ‘In de samenleving waarin wij leven heeft vrijwel iedereen energieblokkades. Door bijvoorbeeld een verkoudheid, een keer vallen, een kneuzing, een stressvolle periode, etc,

Tegenwoordig zoeken veel mensen ontspanning in wellness, prima voor de beleving op het moment zelf  maar hiermee worden energie blokkades niet opgeheven. Reiki doet dit wèl waardoor stress en vermoeidheid voor een veel langere termijn worden weggenomen’.

Met liefdevolle aandacht komt heel veel in beweging. De energie gaat werkelijk stromen.

Wat is reiki

Reiki heeft zijn oorsprong in de meer dan 150 jaar oude Japanse geneeskunde en behoort tot de alternatieve geneeswijzen. Reiki balanceert en harmoniseert op allerlei niveaus zoals lichamelijk, geestelijk, emotioneel en spiritueel. Als energie niet in balans is kunnen er ziektes ontstaan. Reiki heft energieblokkades in het lichaam van de mens op waardoor de levensenergie weer gaat stromen.

Reiki is “geen” magnetiserende therapie waarbij de therapeut zijn eigen energie doorgeeft, maar een eenvoudige doorgeef methode waarbij de therapeut een doorgeefluik is voor de Universele Energie. Diegene die geïnitieerd zijn kunnen deze Energie doorgeven door middel van het opleggen van de handen en het bewust doorsturen van de Reiki Energie. Dit gaat op een natuurlijke en ongecompliceerde manier want bij de initiatie wordt dit kanaal als het ware geopend zodat de energie vrij kan stromen. De Reiki therapeut is dan ook geen ‘healer’ maar simpelweg een instrument voor deze energie die de mens in staat stelt zichzelf te genezen.

Op basis van de Westerse geneeskunde worden jaarlijks duizenden patiënten honderd procent gezond verklaard. Ondanks dat deze mensen dagelijks last hebben van zware klachten als chronische vermoeidheid, hoofdpijnen, slechte concentratie, slaapproblemen, hyperventilatie, slapeloosheid, zich ziek voelen, ADHD, restless legs en ga zo maar door. Een beroep op alternatieve geneeswijzen is als gevolg hiervan de afgelopen decennia gigantisch toegenomen. Alternatieve geneeswijzen  zijn ontstaan door het toepassen van methodes die zijn gebaseerd op jarenlange, soms wel duizend jaar oude, opgedane ervaring en wijsheden. Waar de reguliere arts voor de patiënt weinig of niets kan betekenen bieden alternatieve behandelingen in veel gevallen wél genezing of op zijn minst aantoonbare verlichting.

Kenmerkend voor alternatieve therapieën is dat elke therapeut zijn/haar eigen specifieke benadering van de klachten heeft ontwikkeld op basis van praktijkervaring, levensfilosofie en beproefde geneeswijzen door de eeuwen heen. Hierdoor is geen alternatieve behandeling gelijk.

Alternatieve therapieën hebben met elkaar gemeen dat zij direct verder kijken dan de lichamelijke klachten van de patiënt.  De klachten worden in een breed perspectief geplaatst waarbij lichaam en geest van de persoon als één geheel worden beschouwd. Alternatieve therapieën zijn, als het goed is, dus honderd procent op de patiënt afgestemd.

Celestien
Saar Sieraden met hoge kwaliteit edelstenen
Samen
Lapis Lazuli “vriendschapssteen, helpt bij depressies en angsten”