Reiki Regenboog workshop voor kinderen

In deze workshop leren kinderen meer zelfvertrouwen en rust te hebben. De kinderen van nu leven vaak gehaast en worden blootgesteld aan (soms te) veel prikkels. Met Reiki leren de kinderen gemakkelijker om te gaan met de stress van het dagelijks leven. Ze leren te vertrouwen op hun eigen intuïtie en mogelijkheden. Ze leren het beste uit zichzelf te halen!

Een workshop van twee en half uur die speciaal is bedoeld voor kinderen (vanaf 6 jaar) om op speelse wijze kennis te maken met de Universele Energie en de 1e initiatie te ondergaan als een vorm van bescherming van de individuele energie.

Er wordt met de kleuren van de regenboog gewerkt, bijvoorbeeld met edelstenen zelf een regenboog maken (zie foto) op een speelse manier verteld en geleerd. Ze leren de geschiedenis van Reiki, hoe ze zelf Reiki kunnen oefenen.

De kinderen krijgen bij afronding allemaal een certificaat en het boek “Kiki tovert met Reiki”.

Het is een heerlijke dag die de kwaliteit van de rest van het leven positief zal beïnvloeden.

Waarom Reiki leren voor kinderen tussen 6-13 jaar?


  • Is jouw kind ook wel eens onzeker, angstig, onrustig, verdrietig, vaak moe? Is er wel eens gebrek aan zelfvertrouwen, of weet het niet altijd om te gaan met negatieve energie uit de omgeving – dan ligt hier wellicht de sleutel.
  • Reiki ontwikkelt ook bij kinderen het vermogen om de Universele Energie door te geven waardoor zij en anderen in balans kunnen komen en het zelfhelende vermogen in werking kan treden.
  • Reiki is absoluut veilig, er zijn geen contra-indicaties bekend.
  • Reiki is door Iedereen te leren en geeft innerlijke rust en balans.
  • Reiki leert je over jezelf en over anderen, vergroot het vertrouwen en liefde voor de medemens.
  • Reiki verscherpt de intuïtie en leert je ernaar te luisteren.
  • Reiki  onderhoudt en verbreedt voortdurend het bewustzijnsvermogen.
  • Gevoelige mensen/kinderen zullen nooit meer “leeggehaald” en “moe” zijn na confrontaties met anderen want de energie wordt continu aangevuld.
  • Door met Reiki bezig te zijn zal het kind zich verbonden voelen met de universele energie, zo ontstaat er een mogelijkheid om in nare situaties in actie te komen en kan bewustzijn groeien.

De Eerste Graad

Is in feite de meest essentiële graad omdat je tijdens deze dag geïnitieerd wordt en hierdoor de Universele Reiki Energie ontvangt voor de rest van het leven – alles gebeurt voor kinderen op speelse en begrijpelijke manier. Tijdens deze dag worden zowel zelfbehandeling als behandeling aan anderen uitgelegd vanuit het perspectief van kinderen – en zo leren ze zichzelf, anderen en ook dieren liefdevol helpen.

Het is een dag waarin op speelse wijze kan worden kennis gemaakt met de Reiki energie.

Verzameldoos edelstenen

Ik werk uitsluitend met kleine groepjes van 2 of 4 kinderen vanwege de intensiteit van de dag.